Sudoku na vytlačenie (pdf kniha zadarmo)

Sudoku na vytlačenie (pdf kniha zadarmo)

Vytlačte si knihu Sudoku na tlačiarni a vyriešte ju kdekoľvek, na obede, v parku alebo v lietadle, kde nemáte prístup k internetu.

Sudoku na vytlačenie (pdf kniha zadarmo) Stiahnite si knihu

Tu je 5 najlepších tipov, ako vyriešiť sudoku rýchlejšie a bez námahy:

Majstrovské značky ceruzkou

Označovanie ceruzkou je systematická stratégia riešenia sudoku, kde môžete pomocou ceruzky vložiť do bunky niekoľko možných čísel, aby ste neskôr mohli odvodiť možnosti a eliminovať potenciálnych kandidátov. Ak máte stále problémy so zachovaním všetkých možností vylúčených prstov na nohe - môžete použiť značky obrátenej ceruzky. Tento prístup znamená, že do bunky vložíte nemožné čísla, aby ste mohli vidieť svoje možnosti.

Eliminujte jednotlivých kandidátov

Odstránenie jedného kandidáta je jednou z najzákladnejších a najjednoduchších techník riešenia. Strávte nejaký čas s ceruzkou podľa predchádzajúceho tipu, nakoniec narazíte na viacero buniek, ktoré majú iba jednu možnosť. Rekurzívne po tejto stratégii nájdete viac samostatných kandidátov potom, čo vyčistíte niektoré ďalšie bunky.

Chystáte sa na výzvu? Pokračujte k skrytým párom

Skrytá dvojica je situácia v sudoku, keď sa dvojica čísel vyskytuje výlučne v dvoch štvorcoch v riadku, stĺpci a bloku, ale v týchto dvoch bunkách sú ďalší možní kandidáti.

Zaujíma vás, ako fungujú skryté dvojice v súťažnom sudoku? Ponoriť sa do Svetový rekord v sudoku.

Sledujte svoj čas

Výkon si vyžaduje sledovanie, akonáhle začnete sledovať svoj čas, nakoniec sa naučíte, kedy spomaľujete. Môžete si nastaviť maximálne limity, ako dlho strávite sudoku – akonáhle tento časovač prekročíte, sudoku na chvíľu odložte a dajte si prestávku

Získajte aplikáciu pomocnej ruky pre svoj telefón

Riešenie sudoku na papieri môže byť príjemné samo o sebe, ale funkcie modernej aplikácie sudoku vám môžu pomôcť vyriešiť hádanky rýchlejšie. Aplikácie ako Sudokuplus.net zvýrazňujú opakovania čísel alebo konfliktné čísla, ktoré vás ušetria od nudného počtu. Máte záujem? Použite odkaz nižšie!

sudoku

Previous: The Art of Sudoku: 5 simple Strategies and tricks to solve sudoku fast for beginners | Next: Какой мировой рекорд судоку уровень эксперт?