⚡ Chcete vyřešit sudoku za jednu minutu?

Nejrychlejší zaznamenaný čas pro dokončení Sudoku puzzle s obtížností "Velmi snadné" byl 1 minuta a 23,93 sekundy, jak uvádí Guinnessova kniha rekordů. Tento rekord byl nastaven dne 20. května 2006 Thomasem Snyderem, americkým mistrem v Sudoku.

Takže dosud se ještě žádnému člověku nepodařilo dosáhnout tohoto cíle. Nicméně stále existuje 5 tipů, jak řešit sudoku hádanky poměrně rychle:

  1. Rychle prohledávejte jednotlivé kandidáty - ano, stále je to nejjednodušší a nejspolehlivější způsob, jak eliminovat neznámé hodnoty z tabule. 2.Nepříliš dlouho uvízněte na jedné části sítě, viz pravidlo č. 1 a prohledávejte celou tabuli.
  2. Procvičujte systematický přístup - při prohledávání - prohledávejte celou tabuli, při počítání umístěných čísel se ujistěte, že jste je všechna zahrnuli.
  3. Užijte si proces - soustřeďte se, vyčistěte si mysl, bavte se - to je nedílnou součástí zdravého řešení sudoku.
  4. Pravidelně trénujte - váš mozek potřebuje pravidelné cvičení - udržujte ho zdravé a fit a zlepšujte se.

Extra tip:

Když se věci stanou složitými a potřebujete nějakou složitější strategii, pravděpodobně byste měli naučit... (the sentence is unfinished, please provide the complete sentence so I can accurately translate it for you.) x-wing sudoku technique: Je to použitelné v situaci, kdy najdete řádek, který obsahuje stejné psané značky na přesně dvou místech, stejně jako oddělený paralelní řádek, který je zrcadlově stejný - obsahující stejné psané značky pouze na stejných dvou místech, což vám umožní eliminovat podobné psané značky v sloupcích procházejících těmito místy.

Může se to otočit o 90 stupňů? Určitě ano. Kdykoli najdete dva sloupce s pouze dvěma stejnými pozicemi pro danou psanou značku, pak odpovídající řádky protínající tyto pozice mohou bezpečně odebrat všechny ostatní kandidáty. Eliminace je klíčová!

Nakonec: Procvičování

Stáhněte si naši mobilní aplikaci s postupně se zvyšující obtížností - od velmi snadné po obtížné. Aplikace vám také poskytne spoustu nástrojů pro řešení, jako jsou poznámky, nápovědy, zpětná akce. Dokonce si můžete importovat své vlastní tištěné sudoku a hrát z aplikace.

Zajímá mě dozvědět se více o Sudoku World records na různých šampionátech? Pokračujte v čtení a zlepšete své schopnosti řešení puzzle.

sudoku

Previous: ⚡ How to solve sudoku in one minute? | Next: 🧠 Sudoku health benefits for your brain